PIEPRZ CAYENNE 1KG
Kraj pochodzenia: Hiszpania
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: pieprz cayenne mielony
Pieprz cayenne może być używany jako przyprawa w kuchni, dodawany jest z reguły do owoców morza, przyprawia się nim ostrygi, sardynki, łososia wędzonego i pstrąga, przegrzebki, smażone małże, kraby, homary i raki, znakomity do zup i doprawienia przekąsek. Może być spożywany z gotowanymi jajkami (na miękko, twardo), a także dodawany do omletów i sufletów. Sprawdza się jako dodatek do mięs pieczonych, z grilla, smażonych, duszonych. Posypuje się nimi boczek przed smażeniem i używa w panierce do smażonego kurczaka, ryb i warzyw. Dodaje pikanterii do gulaszu, zapiekanek i sosów, zwłaszcza serowych, grillowych i sosów z skorupiaków. Może być stosowany w tworzeniu herbatników, marynat, ketchupów, czekolady i żywności wędzonej. Jest składnikiem sosu Worcestershire i jest często stosowany w mieszankach curry.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.